ASELSAN KKTC’de hikâyesini anlatacak

ASELSAN: Ambargoların Ardından Teknoloji Yolculuğu

AYDIN HASAN / Ankara – ABD Kongresi, 1974’teki Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından 5 Şubat 1975’te Türkiye’ye yönelik 3 yıl sürecek silah ambargosu kararı aldı. ASELSAN, 1975 yılında ABD ambargosundan alınan dersin sıcaklığı içinde Necatibey Caddesi’nde bir apartman dairesinde kuruldu. Geçen 50 yıl içinde dünyanın savunma sanayii şirketleri içinde Defense News Top 100 listesinde 42. sıraya yükseldi. ASELSAN, dijital deneyim alanında şirketin 1975’ten 2025’e uzanan teknoloji yolculuğunun tüm aşamalarını sergilemeye hazırlanıyor.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, “Ambargolara karşı bir milletin bağımsız teknoloji isteğinin, kararlılığın ve ASELSAN’ın kuruluş hikâyesinin başladığı yer olan KKTC’de Kıbrıslı kardeşlerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyacağız” dedi.

Related Posts

Kadınların sevilen tercihiydi, bakanlık satışını yasakladı

Ticaret Bakanlığı, iki farklı oda kokusunun sağlık riski taşıdığı gerekçesiyle satışının yasaklandığını ve ürünlerin piyasadan toplatılacağını duyurdu.

Rekabet Kurulu, üç hazır beton şirketine ceza verdi

Rekabet Kurulu, Edirne’nin Keşan ilçesinde hazır beton üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren üç şirkete uzlaşma sonucu 10,2 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.

Ticari kredi faizleri zirvede, reel sektörde gerçek yavaşlama yeni başlıyor: İş dünyasını korku sardı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart’ta gözaltına alınmasının ardından ekonomideki belirsizlikler sürerken finansmana erişim kritik sorun haline geldi.

Doğal gaza bir zam daha geliyor

5 Nisan’da elektrik tarifelerinde yüzde 25 fiyat artışına gidilirken, doğal gazdaki yüzde 20 ila 24,2 oranındaki zamlar ise sanayi tipi aboneler ve elektrik üretim santralleri ile sınırlı tutulmuştu. Enerji yönetimi, konut abonelerini de kapsayacak şekilde doğal gaz tarifelerine ciddi bir zam yapmaya hazırlanıyor.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya’nın Suluova ilçesinde sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir