Brent petrolün varili 61,05 dolardan işlem görüyor

Petrol Fiyatları Yükselişte: Brent Petrol 61,05 Dolardan İşlem Görüyor

Bugün uluslararası piyasada Brent petrolün varili, 61,05 dolardan alıcı buluyor. Dün ise fiyatlar 63,03 dolara kadar yükselmiş, günü 60,88 dolar seviyesinden kapatmıştı.

Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.39 itibarıyla bir önceki kapanışa göre yüzde 0,27 artarak 61,05 dolara çıktı. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 57,88 dolardan işlem görüyor.

ABD’nin ticaret müzakerelerine ilişkin olumlu gelişmeler ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikası kararının ardından küresel piyasalarda yükseliş yaşanması, petrol fiyatlarının değer kazanmasına neden oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Scott Bessent, Çin’le tarife müzakerelerinin cumartesi günü başlayacağını açıklarken, ABD Başkanı Donald Trump ise Pekin’le yapılacak ticaret müzakereleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çin’e uygulanan gümrük vergilerine değinen Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerinin önceden düşürülmeyeceğini belirtti.

Trump, bugün için büyük ve saygın bir ülkeyle ticaret anlaşması imzalanacağını söyledi ve İngiltere’nin söz konusu ülke olabileceği iddiaları ortaya atıldı.

Fed, iki günlük Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından politika faizini yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit tuttu. Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararı sonrasında yapılan basın toplantısında büyük tarife artışlarının enflasyon ve işsizlikte artışa neden olabileceği uyarısında bulundu.

Powell, tarifelerin enflasyon beklentilerinde artışa neden olduğunu belirtirken, uzun vadeli enflasyon beklentilerinin yüzde 2’lik hedefle uyumlu olduğunu ifade etti. Kısa vadeli enflasyon beklentilerinin ise arttığına işaret etti.

Petrol fiyatlarındaki artış, ABD ekonomisinde görülen yavaşlama sinyalleriyle sınırlanmasına rağmen, ABD’nin petrol tüketimine dair endişeler küresel piyasalarda stokların artmasına neden oluyor.

Ayrıca, ABD Enerji Enformasyon İdaresi’nin “Mayıs 2025 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu”na göre, OPEC+’ın üretim artışı kararı ve OPEC dışı ülkelerdeki üretim artışı küresel stokların yükselmesine yol açtı. Bu durumun petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturması bekleniyor.

Brent petrolde teknik olarak 63,54 doların direnç, 59,35 doların ise destek olarak izlenebileceği belirtiliyor. (AA)

Related Posts

6 yıl bakanlık yaptı, ‘Koca’ sektörün kralı oldu!

AKP ile zenginleşenler uzun süre ülke gündeminde yer almış ve özellikle muhalefetin tepkisini çekmişlerdi. İktidarın çevresini zenginleştirdiği, Eski Bakan Fahrettin Koca’nın sahibi olduğu Medipol Grubu’ın yaptığı hastanelerle bir kez daha ortaya …

Muğla’da iş cinayeti: Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

Muğla’nın Dalaman ilçesinde kanalizasyon kazısı esnasında göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti.

Cem Boyner: Bu ülkede sabah uyandığınızda ne olacağı belli değil

Türkiye ve Avrupa’da faaliyet gösteren ticari gayrimenkul geliştirme yönetim ve danışmanlık şirketi ECE, Türkiye’deki 25. yılını 14. Perakende ve Gayrimenkul Zirvesi’nde kutladı. Zirvede Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, ‘Geçmişten …

Güncel benzin fiyatları ne kadar?

Brent petrol ve döviz kurundaki hareketlenme akaryakıt fiyatlarını da yakından etkiliyor. Dalgalanmalar akaryakıta indirim ve zam olarak yansırken, otogaza haftanın başında 1 lira 20 kuruş indirim geldi. İndirim tabelaya yansırken, yeni bir indirim …

Dev marka ikinci kez satışta! 40 yıllık çay firması için karar verildi

Rize’nin Of ilçesinde 1985 yılında kurulan Of Çay, Türkiye’nin çay sektöründe önemli bir yer edindi. 2019 yılında dünya çapında kahve ve çay markalarının sahibi olan Hollanda merkezli Jde Peet’s tarafından satın alınan şirket, bu tarihten itibaren …

Yılda 4 kez hasadı yapılan bitki! Ekenler paraya para demiyorlar

Samsun’un verimli toprakları üzerinde kurulu Bafra Ovası, tarım ve hayvancılık sektörüne umut vadeden yeni bir yem bitkisiyle tanışıyor: Maralfalfa. Bölgede ekimi yaygınlaşmaya başlayan bu yüksek verimli yem bitkisi, hem çiftçilerin gelirlerini …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir