Almanya’da 9 bin 636 Şirket Kapanma Riskiyle Karşı Karşıya

Almanya’da 9 Bin 636 Şirket İçin Kapanma Riski!

Alman Sanayi ve Ticaret Odası (DIHK), Almanya’da 9 bin 636 şirketin, yeni girişimciler bulunamadığı için kapanma riski ile karşı karşıya olduğunu duyurdu. DIHK bünyesindeki sanayi ve ticaret odaları tarafından hazırlanan 2025 İşletme Devri raporuna göre, mevcut işletme sahiplerinin emekli olması durumunda devralacak yeni sahiplerin bulunamaması endişe verici boyutlara ulaştı.

İşletme Devir Riski En Yüksek Perakende ve Konaklama Sektöründe!

Rapora göre, işletme devir riski en çok perakende ve konaklama sektörlerinde görülüyor. Bu sektörlerdeki işletmeleri devralmak isteyenlerin sayısı, mevcut işletme sayısının yalnızca üçte birine denk geliyor. Ulaştırma, bilgi teknolojileri ve hizmet sektöründe ise işletme devirleri daha da zorlaşıyor.

Almanya’daki Ekonomik Durum Şirket Devirlerini Olumsuz Etkiliyor!

DIHK raporuna göre, işletme devir riskinin sebepleri arasında yaşanan ekonomik durgunluk, enerji maliyetlerindeki artışlar, bürokratik zorluklar ve nitelikli eleman eksikliği bulunuyor. Ülke genelinde bir milyondan fazla işletme sahibi 60 yaş ve üzeri ve bu yaş grubundaki işletme sahiplerinin dörtte biri emekli olduktan sonra şirketlerini kapatmayı düşünüyor.

DIHK Başkanı: “Şirket Devir İşlemleri Basitleşmeli!”

DIHK Başkanı Peter Adrian, işletme devirlerindeki risklerin endişe verici olduğunu belirterek, “Şirket devirlerinde tüm düzenlemeler ve idari süreçlerin basit olması gerekmektedir” dedi. Adrian’a göre Almanya’da işlerin tersine çevrilmesi gerekliliği vurgulanarak, girişimciliğin tekrar cazip hale getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Related Posts

İslam Memiş’ten altın için ‘perşembe’ uyarısı: Önümüzdeki 6 ay içinde…

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararına işaret ederek, “Önümüzdeki 6 ayda mevduat faizleri altın, gümüş ya da kripto kadar kazandırmayabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Tekstilde kriz derinleşiyor: Konkordato başvuruları rekora ulaştı

Bu yılın ilk 7 ayında yaklaşık 300 tekstil ve hazır giyim firması konkordato ilan etti. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, yaşanan bu gelişmenin yalnızca konkordato ilan eden firmaları değil, tedarik zincirinde yer alan tüm şirketleri tehdit ettiğini vurguladı.

Türkiye’nin bölgesel demir yolu bağlantısını güçlendirecek projeye 2,4 milyar avroluk finansman

Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, Türkiye’nin iktisadi ve sosyal altyapısının güçlendirilmesi amacıyla Orta Vadeli Program’da belirlenen “kamu altyapı yatırımlarının etkinleştirilmesi” hedefi doğrultusunda adım atılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda …

Samsun Orman Köylüsü Ekonomiye Katkı Sağlıyor

Samsun’da çiftçiler tıbbi bitki, kestane ve trüf mantarı ile gelir elde ediyor; kırsal kalkınma destekleniyor.

Yurt dışı ÜFE haziranda yükseldi

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 3,42, yıllık bazda yüzde 28,38 artış gösterdi.

Tuzla Köyü’ne Yangın Desteği

Yangında etkilenen Tuzla köyü üreticilerine 1 kamyon saman yardımı yapıldı.