Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya Valisi, Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nu Ziyaret Etti

Amasya Valisi Önder Bakan, Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nu ziyaret ederek, tesis hakkında detaylı bilgi aldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin eşliğinde gerçekleşen ziyarette sağım ve havyar üretimi çalışmalarını yakından inceledi.

Vali Bakan, Tarım ve Orman Bakanlığının çalışmalarına destek vermekten memnuniyet duyduklarını belirterek gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özellikle sağım sezonunun açıldığının altını çizen Bakan, “Mersin balıklarımızın sağımını yaptık ve havyarlarını elde ettik. Teknik ekip burada döllenmeleri gerçekleştiriyor ve yavrular için hazırlık yapıyor. Bu yavruları doğaya bırakmak için denizin tatlı su ile birleştiği noktalara salacağız. Mersin balıkları dünya genelinde nadir bulunan, uzun ömürlü ve 1,5-2 ton ağırlığa kadar ulaşabilen balıklardır. Bakanlığımızın doğal yaşamı destekleyen bu çalışmalarına, Amasya olarak önemli katkılar sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Bakan, bakanlığın 100 binlik hedefini aşmayı hedeflediklerini ve bu balıkları denizlere geri bırakacaklarını dile getirerek, “Ümidimiz, bu canlıların doğal yaşamlarını sürdürmeleri adına bereketli bir yıl olacak.” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin ise üniversitelerle iş birliği yaparak uzman akademisyenlerle çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, “2021 yılından bu yana kesintisiz olarak mersin balığı yavruları üretiyoruz. Bu yavruları denizlerle buluşma noktalarına bırakarak nesillerinin devamını sağlıyoruz. Mersin balığı, nesli tükenmekte olan ve avlanması yasak bir türdür. Tesisimizde huso huso ve sivri burun gibi türlerin üretilmesine devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ziyarete Kaymakam Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Rifat Uzun, akademisyenler ve kurum müdürleri de katıldılar.

Related Posts

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

İmamoğlu soruşturması Merkez’e pahalıya patladı: Rezervler 5 haftadır aralıksız geriliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Ne dolar ne altın: İşte rekor kıran yatırım aracı

Altına olan yoğun ilgi, Borsa İstanbul’da işlem gören altın sertifikalarını fiziki altının yüzde 21 üzerine taşıdı. Dijital erişim kolaylığı, vergi avantajı ve güvenli liman arayışı, yatırımcıyı bu enstrümana yöneltti.

Çin-ABD ticaret savaşında yumuşama sinyali: İlk adım atıldı!

Çin, ABD’den ithal edilen bazı ürünlere yönelik gümrük vergilerinde muafiyet uygulayacağını açıkladı. Bu adım, iki ülke arasındaki ticaret savaşının etkilerini azaltmayı amaçlıyor ve iş dünyası tarafından olumlu karşılandı.

Bayraktar TB3’ten bir başarı daha!

Türkiye’nin savunma sanayi alanında dünya çapında liderliğe erişen markası Baykar Teknoloji’nin ürettiği Bayraktar TB3, TCG Anadolu Gemisi’ne tam otomatik olarak iniş ve kalkış gerçekleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir