Bugünün Ebeveynlerinin “Çocuklarına Öğretmeyi Unuttuğu” Önemli Bir Konu Var

Hayattan keyif almak çocukların doğal olarak yaptığı bir şey gibi görünüyor. Ancak pek çok mutlu çocuk büyüyüp mutsuz yetişkinlere dönüşüyor. Küçük bir çocuk olarak hayattan keyif almak ile bir yetişkin olarak hayattan keyif almaya hazırlanmak arasında bir fark vardır.

Çocuklar mutlulukla ilgili yanlış mesajları kolay emiyor

Ne yazık ki sürekli olarak mutluluğun tüketimden geldiği mesaj bombardımanına maruz kalıyoruz. İnsanlar hayatları bir tür anlamlı, üretken faaliyet içerdiği zamanlarda mutlu oluyorlar.

Reklamcılar bize ürünlerinden ”ısmarlamamızı” söylediklerinde, bizi bir şeyler satın almanın nihai ödül olduğuna, ancak daha şık bir araba veya daha büyük bir ev satın alırsak mutlu olacağımıza inandırmaya çalışıyorlar.

Nasıl karşılık verirsiniz? Çocuklarınızı “Ben şunu istiyorum”, “Ben şunu istiyorum” diye koşuşturup dolaşabilecekleri mağazalara götürmeyi alışkanlık haline getirmeyin.

Çocuğunuz çok fazla reklama doğrudan maruz kalmasa bile bu reklamların yarattığı kültürle karşı karşıya kalabilir. Arkadaşları onlara, başka bir oyuncak alana kadar arkadaşlarının önümüzdeki hafta oynayacağı inanılmaz yeni bir oyuncağı gösteriyor ya da bir arkadaşlarının hediyelerle yağdırıldığı bir doğum günü partisine katılıyorlar.

En mutlu çocuklar deneyimlere maddi şeylerden daha çok değer verirler

Çocuğunuza çok fazla hediye vererek, bir şeylere sahip olmanın mutluluk getireceğine inanmasını teşvik etmeyin.

Birine olan sevginizi ona bir hediye vererek ifade etmek, bir zamanlar oldukça işe yarayan güzel bir fikirdir, ancak günümüzde pek çok çocuk o kadar çok şey alıyor ki, bu hızla abartılıyor.

Kendi doğum gününüze gelince, bunu değerlerinizi pekiştirmek için bir fırsat olarak kullanın.

Ayrıca çocuklarınızın, eşiniz için el yapımı bir kart, ev yapımı bir pasta veya şiir okumak gibi anlamlı hediyeler bulmasına da yardımcı olabilirsiniz.

Çocukların, paranın onlara mutlu olma fırsatı verebileceğini ancak mutluluğa giden yolu tüketemeyeceklerini anlamaları gerekir.

Basit bir kart destesiyle ne kadar eğlenebileceğinizi göstermek için çocuklarınızla oyunlar oynayın. Üretken bir aktivitenin zevkini göstermek için onlarla bir ağaç evi yapın veya bir pasta pişirin. Onlara entelektüel bir faaliyetin zevkini göstermek için müzeye gidin.

Çocuklarınıza bu küçük şeylerin değerini öğretebilirseniz, büyüdüklerinde mutluluk şansları ölçülemeyecek kadar artacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir