Emre Akadal: Yapay zeka, bazı insanların işini elinden alacak

Yapay Zeka İş Dünyasını Nasıl Değiştiriyor?

Abdurrahman Yazıcı’nın sunduğu programa konuk olan Doç. Dr. Emre Akadal, yapay zekanın iş dünyasında köklü değişimlere yol açtığını vurguladı. Akadal, yapay zekanın insanların işlerini nasıl etkileyebileceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Yapay Zeka, Bazı İnsanların İşini Elinden Alacak”

Yapay zekayı “bilgisayarların insan gibi davranması” olarak tanımlayan Akadal, bu teknolojinin özellikle programlama alanında önemli avantajlar sağladığını belirtti. “Yapay zeka, programlama dünyasında bazı insanların işini elinden alacak” diyen Akadal, ancak kritik detaylar için halen uzmanlara ihtiyaç duyulacağını da ekledi. Yazılım geliştirmede işin %80’inin, %20’lik bir eforla tamamlanabileceğini de belirtti.

“Tekrarlı Süreçlerin Tamamını Yapay Zekaya Devredebiliriz”

Akadal, yapay zekanın tekrar eden rutin işlerde etkili olduğunu vurgulayarak, “Aynı işi sürekli tekrarladığımız durumlar için yapay zeka çözümler sunuyor” dedi. Gelecekte tercih edilecek mesleklerin tekrarlayan süreçlerden uzak, tasarım, geliştirme ve kişisel beceriyi öne çıkaran işler olduğunu belirtti. “Belirli bir alanda uzman olmak, yazılımcı olmaktan daha faydalı olabilir” dedi.

“Türkiye’de Girişimcilik Ekosistemi Çok Güçlü”

Akadal, yapay zekanın hem bireysel hem de kurumsal anlamda büyük değişimler yaratacağının altını çizdi. Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin güçlü olduğunu vurgulayan Akadal, Türk girişimcilerin yeni teknolojilere hızlı adapte olma yeteneğine sahip olduklarını ifade etti. “Az gelişmiş bir ülkede bile gelişmiş bir ülkeye göre daha iyi bir girişim çıkabilir” şeklinde konuştu.

Related Posts

İslam Memiş’ten altın için ‘perşembe’ uyarısı: Önümüzdeki 6 ay içinde…

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararına işaret ederek, “Önümüzdeki 6 ayda mevduat faizleri altın, gümüş ya da kripto kadar kazandırmayabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya’da 9 bin 636 Şirket Kapanma Riskiyle Karşı Karşıya

Almanya’da mevcut işletme sahipleri uygun devralıcı bulamazsa 9 bin 636 şirket kapanma riskiyle karşı karşıya.

Tekstilde kriz derinleşiyor: Konkordato başvuruları rekora ulaştı

Bu yılın ilk 7 ayında yaklaşık 300 tekstil ve hazır giyim firması konkordato ilan etti. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, yaşanan bu gelişmenin yalnızca konkordato ilan eden firmaları değil, tedarik zincirinde yer alan tüm şirketleri tehdit ettiğini vurguladı.

Türkiye’nin bölgesel demir yolu bağlantısını güçlendirecek projeye 2,4 milyar avroluk finansman

Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, Türkiye’nin iktisadi ve sosyal altyapısının güçlendirilmesi amacıyla Orta Vadeli Program’da belirlenen “kamu altyapı yatırımlarının etkinleştirilmesi” hedefi doğrultusunda adım atılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda …

Samsun Orman Köylüsü Ekonomiye Katkı Sağlıyor

Samsun’da çiftçiler tıbbi bitki, kestane ve trüf mantarı ile gelir elde ediyor; kırsal kalkınma destekleniyor.

Yurt dışı ÜFE haziranda yükseldi

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 3,42, yıllık bazda yüzde 28,38 artış gösterdi.