Karın şişliği şikayetiyle hastaneye giden 71 yaşındaki kadının karnından 9 kiloluk kitle çıkarıldı

Karın Şişliği Şikayetiyle Hastaneye Başvuran 71 Yaşındaki Kadının 9 Kiloluk Kitlesi Başarılı Bir Operasyonla Çıkarıldı

Son bir yıldır karın şişliği, yoğun gaz, büyük abdest yapamama, idrar kaçırma, yemek yiyememe gibi şikayetler yaşayan ve bu süreçte yaklaşık 10 kilo kaybeden 71 yaşındaki kadın hasta, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde geçirdiği operasyonla sağlığına kavuştu. Yapılan tetkiklerde, hastanın karın boşluğunu tamamen dolduran yaklaşık 35×40 santimetre büyüklüğünde kitle tespit edildi.

Kitle Başarılı Bir Şekilde Çıkarıldı

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Salih Müjdat Balkan, Genel Cerrah Doç. Dr. Ali Özant ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonda kitle başarılı bir şekilde çıkarıldı. Sorunsuz geçen ameliyatın ardından ilk gün idrar ve gaz problemi düzelen hasta, beslenmeye başlamasının ardından üçüncü gün sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Yurtdışından gelerek Yakın Doğu Üniversitesi’nde tedavi gören 71 yaşındaki kadın hastanın operasyonunu gerçekleştiren Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Salih Müjdat Balkan, yumuşak doku tümörlerinin tıbbi ve toplumsal boyutuna dikkat çekerken, Genel Cerrah Doç. Dr. Ali Özant ise tedavi sürecindeki önemli noktalara vurgu yaptı.

“Dünyada her yıl yaklaşık 100 bin yeni yumuşak doku sarkomu vakası teşhis ediliyor”

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Salih Müjdat Balkan, sarkomların vücudun destek ve yapısını oluşturan yağ, yumuşak doku, kan damarları, bağ ve lifli dokulardan kaynaklanan kötü huylu tümörler olduğunu belirtti. Prof. Dr. Balkan, dünyada her yıl yaklaşık 100 bin yeni yumuşak doku sarkomu vakası teşhis edildiğini ifade etti. “Sarkomların oluşumunda çeşitli genetik hastalıklar ve çevresel faktörler etkili olabilir. Ancak çoğu sporadik ve idiopatik vakalardır” dedi.

“Erken Tanı ve Hastalığın Seyri Tedavi Başarısını Etkiliyor”

Yumuşak doku sarkomlarının tanı ve tedavisinin uzman hekimlerce yapılması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Ali Özant, “Ameliyatla tümörün geniş şekilde çıkarılmasının yanı sıra, radyoterapi ve kemoterapi gibi ek tedavilerin uygulanması tekrarlama riskini azaltır” açıklamasında bulundu. Aynı zamanda, farklı uzmanların işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Özant, erken tanının ve hastalığın yayılmamış olmasının tedavi başarısını doğrudan etkileyen kritik faktörlerden olduğunu belirtti.

Related Posts

‘Hazır kahve’ yaşa bağlı görme kaybı riskini artırıyor

‘Hazır kahve’ yaşa bağlı görme kaybı riskini artırıyor

Yaşla birlikte gelen tehlike! Bu 5 sinyal beyninizin yardım çığlığı olabilir

Yaş ilerledikçe artan unutkanlıklar bir süre sonra kişinin yaşamında yol açtığı olumsuz sonuçlarla, hayatın her alanını etkilemeye başlıyor. Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığa karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.

Alerjiniz artık daha geç başlıyorsa nedeni bu olabilir!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emine Özsarı, iklim değişikliğinin etkisiyle polen mevsiminin mayıs-haziran aylarına kaydığını belirtti. Doç. Dr. Özsarı, alerji ilaçlarının düzenli kullanımının önemli olduğunu ve bağımlılık yapmadığını vurguladı.

Böbrek hastalığının sessiz belirtilerine dikkat!

İzmir’den Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Mansur Kayataş, kronik böbrek hastalığının belirtilerine ve risk faktörlerine dikkat çekerek, sağlıklı yaşam tarzı ve erken tanının hastalığın ilerlemesini büyük ölçüde yavaşlatabileceğini vurguladı.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!