Sahte güneş gözlüğü nasıl anlaşılır? Üzerinde CE belgesi olmalı

Güneş Gözlüğü Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özge Yabaş Kızıloğlu, güneş gözlüğü satın alırken önemli noktalara dikkat çekti.

Kızıloğlu, gözlük alırken ürünün belli standartlara uygun olmasını vurgulayarak, CE belgesi gibi güvenlik ve kalite standartlarını gösteren ibarelerin bulunmasının önemli olduğunu belirtti.

Özellikle UV ışınlarının engellenmesinin gözlük seçiminde kritik olduğunu ifade eden Kızıloğlu, gözlüklerin ‘UV 400’ ibaresine sahip olmasının gerekliliğine değindi.

Göz sağlığı açısından sahte güneş gözlüklerinden kaçınılması gerektiğini belirten Kızıloğlu, sahte gözlüklerin gözü korumadığını ve hatta zarar verebileceğini dile getirdi. UVA ışınlarının retinaya kadar ulaşabileceğini, bu durumun gözde ciddi hasarlara sebep olabileceğini aktardı.

Kızıloğlu, özellikle çocuklarda sahte güneş gözlüklerinin kullanımının görme gelişimlerini etkileyebileceğine dikkat çekerek, güvenilir optik mağazalardan ve sertifikalı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Gözlük seçiminde cam renginin UV korumasıyla ilişkili olmadığını belirten Kızıloğlu, araba kullananlar için gri, yeşil veya kahverengi cam renklerini önerirken, kayak yaparken ise mavi ışığı iyi süzen amber rengi tercih edilebileceğini söyledi.

Son olarak, siyah gibi koyu renkteki gözlük camlarının UV koruması sağlamadığını belirten Kızıloğlu, sahte koyu renkli gözlüklerin göz bebeklerinin büyümesine ve zararlı ışınların daha fazla gelmesine neden olabileceğini aktardı.

Related Posts

Ekran süresi uzadıkça çocuklarda dikkat dağınıklığı ve dijital bağımlılık artıyor: Ekrandan uzak tutun

Yaz ayları yaklaşırken çocukların dijital araçlarla geçirdikleri vakit de artıyor. Uzmanlar aileleri çocukları uzun süre ekran başında tutmamaları konusunda uyarıyor.

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Klozetten 75 kat daha pis, salonda baş köşede duruyor! Karbonat tek çaresi

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Son yıllarda yenidoğan sünneti tercih ediliyor! Her bebek için uygun mu?

Doğum sonrası ilk 28 günü kapsayan dönemde gerçekleştirilen yenidoğan sünneti, son yıllarda ailelerin de tercihi. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sinan Kılıç, operasyonun öncesi ve sonrası için ise dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir